O meni

Kdo sem?   Sem Clara. V srcu Slovenka. Doma povsod in nikjer. Okej.. danes se je ta 'nikjer' preobrazil v Istanbul. 

  Sem agnostična teologinja in praktična filozofinja. Kulturologinja. Iskalka odgovorov, smisla, sreče. Slednjo iščemo vsi. Nekoč strastna popotnica, nemirna duša, ki jo je življenje odneslo v Turčijo kjer sem se ustalila. Pravzaprav sem tu korenine pognala zaradi ljubezni. Morda to pojasni zakaj sem v kaotičnem Istanbulu našla svoj mir.

    V Istanbul me je prvič odneslo leta 2007. In drugič leta 2009.  Nato so pogosti obiski postali stalna praksa saj sva z današnjim možem začela zvezo na daljavo. Vse do leta 2014, ko sem šokirala domače z novico, da tokrat ne grem v Turčijo za en teden ali en mesec ampak za stalno.

   Z vsemi vami, ki vas Turčija zanima in jo radi obiskujete želim deliti popotniške nasvete, skrivnosti in zanimivosti o turški kulturi in življenju znotraj nje.

To je blog o Turčiji in življenju v njej, popotniških nasvetih in lokalni kulturi, skrivnostih, ki jih poznajo le domačini..

Če imaš kakršnokoli vprašanje glede Turčije, se ne obotavljaj in mi pošlji sporočilo. Z veseljem bom odgovorila in pomagala, če le lahko. Morda pa napišem tudi cel prispevek, če bo tematika vsesplošno zanimiva.


 Bodi čudovito in ne pozabi užiti dan kot, da je zadnji 💮  
Clara


*Če te zanima več o meni ter življenju v tem edinstvenem mestu na dveh kontinentih, si lahko prebreš Siolov intervju kjer smo spregovorili nekaj besed o življenju v Istanbulu: "Slovenka, ki si v Turčijo uvaža slovensko kavo" ter intervju za spletno revijo Blogtrotter "Slovensko srce v objemu Istanbula".


Komentarji