O meni

Kdo sem?   Sem Clara. V srcu Slovenka. Doma povsod in nikjer. Okej.. danes se je ta 'nikjer' preobrazil v Istanbul. 

  Sem v tridesetih a se še vedno počutim kot dvajsetletnica. Včasih tudi kot šestdesetletnica. Lahko bi rekla, da sem po duši ena taka odklopljena babica.

  Obožujem živali in pogovore z odprtimi, iskrenimi in radovednimi ljudmi. Sovražim hinavščino in pretvarjanje. 

  Sem agnostična teologinja in praktična filozofinja. Kulturologinja. Iskalka odgovorov, smisla, sreče. Slednjo iščemo vsi. Nekoč strastna popotnica, nemirna duša, ki jo je življenje odneslo v Turčijo kjer sem se ustalila. Pravzaprav sem tu korenine pognala zaradi ljubezni. Morda to pojasni zakaj sem v kaotičnem Istanbulu našla svoj mir.

  Kljub temu, da so mnogi dvomili v mojo zvezo s Turkom se je vztrajanje izplačalo kajti danes ne bi mogla biti srečnejša. Včasih predsodki in strah pred neznanim prevladajo preden spoznamo osebo in ne zamerim nobenemu, ki ga je skrbelo zame. Vesela pa sem, da sem navkljub vsemu poslušala sebe in sledila svoji intuiciji.

   Moj današnji mož je ena izmed redkih oseb, ki jih občudujem in neizmerno spoštujem. Za svoje bližnje ima ogromno nesebično srce in čut za pravičnost, ki je danes že prava redkost. Je moj najboljši prijatelj, navdih in ljubezen. 

    V Istanbul me je prvič odneslo leta 2007. In drugič leta 2009.  Nato so pogosti obiski postali stalna praksa saj sva z današnjim možem začela zvezo na daljavo. Vse do leta 2014, ko sem šokirala domače z novico, da tokrat ne grem v Turčijo za en teden ali en mesec ampak za stalno.

   Z vsemi vami, ki vas Turčija zanima in jo radi obiskujete želim deliti popotniške nasvete, skrivnosti in zanimivosti o turški kulturi in življenju znotraj nje.

To je blog o Turčiji in življenju v njej, popotniških nasvetih in lokalni kulturi, skrivnostih, ki jih poznajo le domačini..

Če imate kakršnokoli vprašanje glede Turčije se ne obotavljajte in mi pošljite sporočilo. Z veseljem bom odgovorila in pomagala, če le lahko. Morda pa tudi napišem cel prispevek, če bo tematika vsesplošno zanimiva.Bodite lepo in če še niste, naredite danes nekaj dobrega zase. Uživajte trenutek. Naredite si čaj. Vzamite si čas za pogovor z bližnjimi. Opazujte svoj čudovit vrt, sadove vašega dela. 

Na žalost v današnjem tempu Slovenci takšne 'malenkosti' čedalje bolj pozabljamo.


Clara


* Če vas zanima več o meni ter življenju v tem edinstvenem mestu na dveh kontinentih, vabljeni tudi k branju Siolovega intervjuja kjer smo spregovorili nekaj besed o življenju v Istanbulu: "Slovenka, ki si v Turčijo uvaža slovensko kavo".


Komentarji

Facebook